-
לחמניית שוקולד
₪10.00 -
בייגל זרעים וגרעינים
₪12.00 -
בייגל זעתר
₪12.00 -
בייגל פפריקה
₪12.00 -
בייגל ירושלמי
₪15.00 -
פרעצל (בייגל רומני)
₪15.00 -
פירורי לחם
₪20.00 -
זוג באגטים
₪30.00 -
פיתות טריות
₪30.00 -
זוג באגטים קלמטה
₪32.00 -
לחם 100% טף
₪34.00 -
לחם טף, סילאן וטחינה
₪34.00 -
לחם גרעינים
₪34.00 -
לחם טבעי ללא תוספות
₪34.00 -
לחמניות אצבע
₪36.00 -
חליות – ברכת המוציא
₪36.00 -
בייגל טוסט
₪36.00
לחם בלי קמח
אחד הטרנדים הפופולריים ביותר בתקופה האחרונה הוא ללא ספק לחם ללא גלוטן. לחם זה הוא לחם שאינו עשוי מקמח דגנים אלא מסוגי קמחי מקור שונים: כגון קמח טף, קמח עדשים , קמח דוחן ועוד. בעבר רוב הצריכה של לחם שאינו מכיל גלוטן נעשתה על ידי חולי צליאק ובעלי רגישות מכל סוג שהיא לגלוטן אך כיום אנו רואים שרבים בוחרים בו מטעמים שונים ומגוונים. זוהי הסיבה שניתן למצוא אותו כיום במגוון רחב של סוגים וטעמים. לבחירת הלחם הנכון ביותר בעבורכם הגיעו לברדברי ונשמח לעזור לכם לבחור.
ממה מכינים לחם ללא גלוטן?
המודעות ההולכת וגוברת לתזונה ללא גלוטן שינתה בשנים האחרונות את שוק המוצרים וניתן לראות כי יותר ויותר מוצרים ללא גלוטן נוספו למדפי החנויות. גם מספר סוגי הקמחים המוכרים הגדיל את עצמו מאוד והיום ניתן להשתמש בקמחים עליהם אפילו לא חשבנו בעבר. גם הכנת הלחם הפכה להיות מגוונת יותר.
- קמח חומוס- קמח חומוס הוא הכוכב העולה בשמי התזונה ללא גלוטן. השימוש בו קל ונוח וניתן להכין ממנו כמעט הכול, כולל לחם ללא גלוטן יש בו כמות כפולה של חלבון ולכן הוא נחשב איכותי מאוד.
- קמח כוסמת- זהו הקמח המשביע ביותר ולכן הלחם הנאפה ממנו נחשב לאיכותי מאוד ומתאים עבור כל מי שמחפש מזון שישביע אותו.
- עמילן תפוחי אדמה- זהו הקמח המוכר ביותר עבור רגישים לגלוטן. הוא הראשון אשר נעשה בו שימוש כאשר מדובר על הכנת לחמים.
- קמח טף- נחשב לסופרפוד על ידי ארגון הבריאות העולמי ומכיל ערכים תזונתיים גבוהים מאוד
לחם מקמח טף
כל כניסה אל המאפיה תאפשר לכם כיום לבחור בין לחם רגיל לבין לחמים ללא גלוטן. לא כל לחם ללא גלוטן מתאים עבור כל אחד וחשוב להבין מראש איך סוגי הקמחים השונים משפיעים על טעמו ועל מרקמו של הלחם. על מנת להבין זאת תוכלו כמובן להתנסות בסוגי לחם שונים או להתייעץ עם עובדי המקום על מנת לקבל את ההמלצה הנכונה בעבורכם. בברד ברי הצוות שלנו ישמח לעמוד לשרותכם ולעזור לכם לעשות את הבחירה הנכונה ביותר אשר תהיה ערבה לכם לחיך וכמובן גם לבטן. אנו מציעים מגוון רחב של סוגי לחמים מה שיאפשר לכם לבחור את זה המתאים לכם במדויק.
לחם ללא קמח
לחם ללא קמח הוא ללא ספק הטרנד החדש אשר כבש את העולם. על פניו נראה כי הוא מתאים רק לאנשים הבוחרים בתזונה מסוימת אך אין הדבר נכון ונראה כי אנשים רבים בוחרים להתנסות בלחמים מסוגים שונים הן על מנת להעשיר את התפריט היומי שלהם והן על מנת להנות מטעמים חדשים וייחודיים. ניתן להכין לחמים מסוג זה באופן עצמאי בתנור הביתי שלכם או כמובן לרכוש אותם במאפייה המתמחה בכך. בברד ברי ישנם לחמים ללא קמח העשויים חומרים ייחודיים וטעימים.
סוגי לחם ללא קמח
השינויים שחלו בהרגלי האכילה של הציבור הרחב בשנים האחרונות מחייבים אותנו לעשות שינויים גם בחשיבה שלנו לגבי התזונה שלנו. אם בעבר היה נהוג לחשוב כי לחם ניתן להכין רק מקמח כיום אנו יודעים כי אין הדבר נכון וישנם מספר רב של סוגי לחמים ייחודיים אפילו ללא קמח כלל, למשל:
- לחם טחינה- בשנה האחרונה הלהיט החדש הוא כמובן לחם הטחינה. הלחם מבוסס על שימוש בטחינה גולמית וביצים. ללא כל מאמץ ובתוך דקות אחדות תוכלו לקבל לחם בעל מרקם ייחודי ובעל טעם ייחודי אף יותר.
- לחם כרובית- גם הכרובית הפכה למצרך מבוקש מאוד בשנה האחרונה וחוץ מלחם אנו רואים כי ניתן להכין ממנה עוד דברים רבים למשל חומוס כרובית ואפילו שווארמה. לחם מסוג זה הוא קל ופשוט להכנה והיתרון המשמעותי שלו הוא כמובן שהוא דל בפחמימות.
- לחם קינואה- הקינואה נמצאת איתנו כבר שנים רבות והיא כאן בכדי להישאר. קמח קינואה מאפשר לנו להכין לחם טעים, איכותי וכמובן משביע.
לחם ללא גלוטן הכי טעים
נכון, אמנם את כל סוגי הלחמים הללו תוכלו להכין גם בעצמכם אך יש דבר יותר משכר מריח של לחם טרי היוצא מהמאפייה הסמוכה לביתכם? כיום ישנן מאפיות רבות אשר מכינות גם לחמים שאינם מכילים קמח כלל על מנת לענות על הצורך ההולך וגובר בכך. בברד ברי, מאפייה ייחודית הממוקמת באור יהודה, תוכלו לבחור מבין מגוון רחב של סוגי לחמים ביניהם גם כאלו הנאפים ללא קמח כלל. כל שעליכם לעשות הוא לבוא, להתרשם ופשוט לבחור את הלחם שלכם.
לחם ללא גלוטן בריא
רבים מאיתנו יודעים כיום כי לחם ללא גלוטן בריא יותר מלחמים אחרים. קמח החיטה וקמחי הדגנים השונים אמנם מלווים אותנו כבר שנים רבות אך לאחרונה ניתן לראות כי יותר ויותר אנשים בוחרים לעשות שינוי של ממש בנושא התזונה שלהם ונמנעים משימוש בקמחים אלו. התחלופה שלהם מגיעה בצורת קמחים ממוצרים שונים ומגוונים כגון תירס, שקדים, טף, דוחן, חומוס ואפילו עדשים. קמחי מקור אלו עשירים בחלבון וניתן להכין מהם, כל דבר ולכן השימוש בהם הפך להיות נפוץ מאוד. אם גם אתם מחפשים אחר לחם בריא יותר בואו אלינו לברד ברי ונשמח לתת לכם מענה.
מדוע לחם ללא גלוטן בריא יותר?
המעבר של רבים לתזונה ללא גלוטן מעלה לא פעם את השאלה מדוע לחם ללא גלוטן בריא יותר לעומת לחם מקמח דגנים? יש לכך מספר סיבות:
- בראש ובראשונה לחם ללא גלוטן הוא לחם אשר מתאים לאנשים הסובלים מצליאק, כלומר רגישות בריאותית לגלוטן. צריכת גלוטן גורמת לכאבים באזור הבטן והקיבה ולכן הימנעות מגלוטן היא הכרחית בעבורם.
- בנוסף, מחקרים אחרונים מראים כי תזונה ללא גלוטן תורמת רבות לירידה במשקל וזוהי אחת הסיבות העיקריות בגללן נשים רבות בוחרות בתזונה מסוג זה ללא קשר למצבן הבריאותי.
- נמצא כי הגלוטן עלול לפגוע בקיבה לאחר צריכה רבה ממנו. עם השנים מערכת העיכול נפגעת ולכן הימנעות מצריכת גלוטן מאפשרת אורח חיים נעים ונוח יותר ללא מכאובים שונים.
- לחמים ללא גלוטן המיוצרים אצלנו בברדברי מיוצרים מקמחי מקור העשירים בחלבון, דלי נתרן דלים בעמילנים וללא סוכר.
לחם ללא גלוטן איפה קונים
אם בעבר ראינו שהצריכה של לחם ללא גלוטן הייתה נפוצה בעיקר בחג הפסח כיום אנו רואים שרבים בוחרים להמשיך ולצרוך לחם זה גם במהלך ימות השנה הרגילים. ללחם מסוג זה יתרונות רבים אשר הופכים אותו לפופולרי במיוחד. תוכלו להכין את הלחם באופן עצמאי אך כיום ישנן מאפיות רבות המחזיקות לחמים ללא גלוטן על מנת לענות על הצורך של כל קהל הלקוחות הקיימים. בברד ברי תמצאו מספר רב של סוגי לחמים שאינם כוללים גלוטן כלל ועשויים מקמחים שונים וייחודיים. אנו מכינים את הלחמים והמאפים שלנו בחדר נקי וסטרילי על מנת שלא ליצור מגע כלל עם קמח המכיל גלוטן ובכך לשמור על בריאותכם.
לחם טבעוני ללא גלוטן
לחם טבעוני ללא גלוטן הוא מוצר מבוקש עבור רבים הבוחרים באורח חיים ובתזונה טבעונית אך גם עבור כל מי שמוצא את עצמו רגיש לגלוטן. הביקוש הרב למוצר זה ולעוד מוצרים רבים הדומים לו הביא מאפיות רבות להוסיף לתפריט שלהם לחם ועוד מספר רב של מאפים טבעוניים שאינם מכילים גלוטן. זהו שינוי משמעותי כיוון שבעבר היה קשה מאוד למצוא לחם שכזה מה שהקשה על רבים. בברד ברי אשר נמצאת באור יהודה תהנו ממגוון רחב של לחמים ומאפים המתאימים לכל סוג תזונה שבחרתם לעצמכם.
מהו לחם טבעוני ללא גלוטן?
כאשר אנו מדברים על לחם טבעוני ללא גלוטן אנו מדברים על שני פרמטרים שונים וחשובים אשר הופכים את הלחם לכזה:
- הפרמטר הראשון הוא כמובן הגלוטן. הגלוטן הוא סוג של חלבון אשר נמצא במספר רב של סוגי קמחים העשויים כולם מדגשים כגון קמח חיטה או קמח שיפון. הערבוב של הגלוטן עם השמרים והמים גורם לו להתפרק ולהפוך צמיגי וכך למעשה ניתן ליצור לחם אחיד. כיום ישנן דרכים רבות להכין גם לחם ללא גלוטן שיהיה אחיד וטעים.
- הפרמטר השני הוא כמובן הטבעונות. תזונה טבעונית היא תזונה שאינה מתבססת כלל על מוצרים מהחי. אך בניגוד לצמחונים אשר אינם אוכלים בשר הטבעונים אינם אוכלים גם את המוצרים אשר יוצאים מן החי כגון ביצים, דבש או חלב מה שהופך את תהליך הכנת הלחם למט קשה יותר.
לחם טף ללא גלוטן
כיום ניתן למצוא מספר רב של מתכונים המלמדים כיצד ניתן להכין לחם טבעוני, ללא גלוטן או גם וגם. ההכנה לרוב אינה מסובכת אך היא דורשת מרכיבים שלרוב אין בכל בית. על מנת להנות מלחם חם וטרי מבלי להשקיע מאמץ רב מידי כל שעליכם לעשות הוא לחפש מאפייה אשר מוכרת לחמים מסוג זה וכיום יש לציין שניתן למצוא רבות מהן. בברד ברי ניתן ליהנות מלחמים מכל הסוגים וכל המינים, ללא גלוטן וטבעוניים, דלי עמילן ועשירים החלבון הנמצא בקמח טף, קמח חומוס ועדשים, כך שיתאימו לכל בקשה או רצון שלכם. אם במקרה אתם עוברים באזור המרכז קפצו אלינו ואנו נמתין לחם עם לחם טרי וטעים.
לחם ללא גלוטן טבעוני
בעבר לחם ללא גלוטן טבעוני הוא דבר אשר לא היה ניתן להשיג כלל במאפיות או ברשתות המזון. במידה ובחרתם לעצמכם תזונה מסוג מיוחד היה עליכם להכין לחם בבית. אך כיום, השינויים הרבים שחלים באנשים ובעולם בכלל הגדילו את המודעות למגוון רחב של סוגי לחמים שאותם לא הכרנו בעבר. המודעות ההולכת וגדלה יצרה גם שינוי בסביבה שמכירה יותר בצורך ליצור מזון אשר מתאים לכלל האוכלוסייה. בברד ברי אנו שומעים את רחשי לבבכם ולכן תוכלו למצוא אצלנו מגוון רחב של סוגי לחמים אשר יתאימו בדיוק לדרישות שלכם.
איך מכינים לחם ללא גלוטן טבעוני?
הכנת לחם ללא גלוטן טבעוני אשר יענה גם על דרישות הטבעונות אינה תמיד פשוטה וקלה ולרוב היא גם דורשת מגוון רחב של מצרכים אשר אינם זמינים או נגישים בבית. ובכל זאת חשוב לציין כי הדבר אפשרי ובר ביצוע.
- תחילה, את מקומו של קמח החיטה הרגיל המכיל גלוטן יחליף קמח מסוג שונה. כיום ניתן למצוא בשוק מגוון רחב של קמחים. על מנת לקבל בדיוק את התוצאה הרצויה חשוב להשתמש בקמח המתאים באופן מדויק להכנת לחם. הקמחים הנפוצים ביותר הוא כמובן תערובות מוכנות אך אצלנו בברדברי אנחנו בוחרים להשתמש בקמחי מקור כגון קמח טף, דוחן, סורוגום, כוסמת ועוד בכדי לייצר לחמניות או לחם קצת שונה או מיוחד.
- בנוסף, את הביצים בייצור חלות ובריושים אנו מחליפים ברסק תפוחי עץ ואת מוצרי החלב בקרם קוקוס. מוצרים אלו הם טבעוניים וכך יאפשרו לכם ליצור חלות ובריוש מושלם.
לחם בלי גלוטן
בעבר הבחירה באורח חיים שונה משל כלל האוכלוסייה הצריכה אותנו לוותר על דברים חשובים. כיום, השינויים שחלים בעולם ובסביבה שלנו מאפשרים גם למי שבוחר בדרך שונה עדיין להמשיך ולהרגיש כחלק מן הכלל. לעיתים זה אפילו בא לידי ביטוי בדברים הפשוטים ביותר כמו לחם. גם אם סיגלתם לעצמכם אורח חיים שונה עדיין קיימת בעבורכם האפשרות פשוט להיכנס למאפיה ולבחור אתת הלחם הנכון לכם. בברד ברי נשמח לעזור לכם ולספק בעבורכם מגוון רחב של סוגי לחמים שאינם מכילים גלוטן כלל וטבעוניים לחלוטין. הגיעו אלינו עוד היום ונשמח לתת לכם את המענה הטוב ביותר.
מאפה ללא גלוטן
מאפה ללא גלוטן הוא סוג של מאפה שאינו מכיל גלוטן, חלבון המצוי בחיטה, שעורה ושיפון. הגלוטן הוא מה שנותן למאפה המסורתי את המבנה והמרקם שלו, אבל הוא יכול להיות בעייתי עבור אנשים עם צליאק או רגישות לגלוטן, מכיוון שהוא עלול לגרום לבעיות עיכול ובעיות בריאות אחרות. לצריכת מאפים ללא גלוטן יתרונות מרובים. ראשית, עיכול קל לאנשים הסובלים מרגישות לגלוטן, צריכת חלבונים ושומנים בריאים המצויים בחומרי הגלם שמרכיבים את המאפים ללא גלוטן ועוד.
ממה עשוי מאפה ללא גלוטן?
מאפה ללא גלוטן עשוי בדרך כלל מקמחים ועמילנים חלופיים, כגון קמח אורז, קמח תירס, עמילן תפוחי אדמה וקמח טפיוקה. מרכיבים אלה מתערבבים יחדיו ליצירת בצק או בלילה שניתן להשתמש בהם להכנת מגוון מאפים, כולל קרומי פאי, טארטים ועוגות. ישנם סוגים שונים של קמחים שמהם ניתן להכין מאפים ללא גלוטן, ביניהם: קמח אורז, קמח תירס, קמח שקדים וקמח טפיוקה. לכל אחד מהקמחים הנ"ל יש יתרונות תזונתיים שונים. ניתן להגיד שבאופן כללי כל קמח שהוא ממנו עשוי מאפה ללא גלוטן יהיה בריא יותר מהקמח המצוי במאפים מסורתיים שמכילים גלוטן.
האם מאפה ללא גלוטן טעים כמו מאפה רגיל?
ניתן לגוון את הטעמים של מאפה ללא גלוטן בהתאם לסוג הקמח בו משתמשים ותוספת מרכיבים נוספים. קיימות כמה דוגמאות לטעמים שאתה עשוי למצוא במאפה ללא גלוטן. מאפה וניל: מאפה ללא גלוטן עשוי מקמח אורז ומגע של תמצית וניל יכול לתת טעם קליל ומתוק לקינוחים. שוקולד: ניתן להכין מאפה ללא גלוטן עם אבקת קקאו או שוקולד מומס לטעם עשיר ומפנק. לימון: מאפה נטול גלוטן עשוי מקמח שקדים וגרידת לימון יכול להעניק טעם חריף ומרענן לקינוחים.
אמנם מאפה ללא גלוטן עשוי להיות בעל מרקם וטעם מעט שונה בהשוואה למאפה המסורתי, אך הוא עדיין יכול להיות טעים ומשביע. עם הזמינות הגוברת של מרכיבים ומוצרים ללא גלוטן, קל מתמיד ליהנות מאפה ללא גלוטן כחלק מתזונה בריאה ומגוונת
במאפיית ברדברי אפשרויות הטעמים של מאפה ללא גלוטן הן מרובות, ותוכלו למצוא מאפים ללא גלוטן במגוון רחב של טעמים.
לחם טבעוני ללא גלוטן
הפופולריות של טבעונות ותזונה צמחית עלתה משמעותית בשנים האחרונות. דבר זה העלה את הצורך של אנשים לצרוך לחם טבעוני גם כן, ולאלו הרגישים לגלוטן או שנמנעים מגלוטן מסיבות בריאותיות הועלה הצורך ללחם טבעוני ללא גלוטן. עליית הפופולריות של תזונה טבעונית נובעת משילוב של מספר גורמים, כולל דאגות לגבי הסביבה, רווחת בעלי חיים ובריאות אישית. עליית המדיה החברתית והאינטרנט גם הקלה על אנשים לגשת למידע על טבעונות ולהתחבר לאנשים בעלי דעות דומות, מה שעזר להפיץ את המסר ולהגביר את המודעות לגבי היתרונות של תזונה צמחית.
מה ההבדל בין לחם טבעוני ללא גלוטן ללחם ללא גלוטן
ההבדל העיקרי בין לחם טבעוני ללא גלוטן ללחם ללא גלוטן הוא היעדר או נוכחות של מוצרים מן החי. לחם ללא גלוטן עשוי ללא חיטה, שעורה, שיפון או כל דגנים אחרים המכילים גלוטן. הוא עשוי להכיל ביצים או מוצרי חלב, תלוי במתכון. לחם טבעוני נטול גלוטן, לעומת זאת, עשוי ללא כל מוצרים מהחי, כמו ביצים, חלב או דבש. לחם ללא גלוטן ולחם טבעוני ללא גלוטן מתאימים שניהם לאנשים עם צליאק או רגישות לגלוטן. עם זאת, אם אתה עוקב אחר דיאטה טבעונית, או אם יש לך אלרגיה או אי סבילות לביצים או מוצרי חלב, אז לחם טבעוני נטול גלוטן עשוי להיות בחירה טובה יותר עבורך.
האם יש הבדל בטעם בין סוגי הלחמים?
מבחינת טעם ומרקם, לחם טבעוני ללא גלוטן עשוי להיות מעט דחוס יותר ופחות אוורירי מלחם מסורתי ללא גלוטן המכיל ביצים. עם זאת, ישנם מתכוני לחם טבעוניים רבים ללא גלוטן זמינים המייצרים כיכרות טעימות ורכות. חשוב לציין שלא כל הלחמים ללא גלוטן הם טבעוניים, ולא כל הלחמים הטבעוניים הם ללא גלוטן. אם אתם מחפשים לחם טבעוני ללא גלוטן, הקפידו לבדוק היטב את רשימת הרכיבים ולחפש מתכונים המציינים במפורש שהם גם ללא גלוטן וגם טבעוניים.
במאפיית ברדברי לקוחותינו זוכים לחוויה קולינרית ונהנים מבילוי איכותי, אנחנו מציעים מגוון פתרונות לכל סוגי הדיאטה והתזונה הקיימים, תוך שימוש בחומרי הגלם האיכותיים ביותר
לחם ללא גלוטן טבעוני
רגישות לגלוטן וגם מעבר לצריכת מזונות טבעוניים הפכו נפוצים יותר בשנים האחרונות. רגישות לגלוטן, הידועה גם בשם רגישות לגלוטן שאינה צליאק, היא מצב שבו אנשים חווים תסמינים כגון נפיחות, שלשול וכאבי בטן לאחר צריכת מזונות המכילים גלוטן, למרות שאין להם צליאק. השכיחות של רגישות לגלוטן עלתה בשנים האחרונות, כאשר כמה מחקרים מצביעים על כך שהיא משפיעה על עד 13% מהאוכלוסייה. באופן דומה, אכילה טבעונית, הכוללת הימנעות מכל המוצרים מהחי כולל בשר, חלב וביצים, הפכה לפופולרית יותר ויותר בשנים האחרונות. מגמה זו נובעת בחלקה מחששות לגבי רווחת בעלי חיים, איכות הסביבה ובריאות. שתי מגמות אלה הביאו לצורך כביר להימצאותם של מאכלים שהם הן טבעוניים והן ללא גלוטן, הנפוץ מבניהם הוא לחם ללא גלוטן טבעוני.
למה כדאי לאכול לחם ללא גלוטן טבעוני?
ישנן מספר סיבות מדוע כדאי לשקול לאכול לחם ללא גלוטן טבעוני. לחם טבעוני ללא גלוטן עשוי לעתים קרובות עם מרכיבים בריאים יותר כמו דגנים מלאים, זרעים ואגוזים, המספקים חומרים מזינים חשובים כמו סיבים, חלבון ושומנים בריאים. בנוסף, לחם טבעוני מכיל בדרך כלל פחות שומן רווי וכולסטרול מאשר לחם המוכן עם מוצרים מן החי. טבעונות היא אורח חיים השואף למזער נזקים לבעלי חיים, והימנעות ממוצרים מן החי בתזונה שלך היא אחת הדרכים להשיג זאת. בבחירת לחם טבעוני תוכלו להימנע מתרום לניצול ולסבל של בעלי חיים בתעשיית המזון. בנוסף, חקלאות בעלי חיים היא תורם מוביל לשינויי אקלים, כריתת יערות וזיהום מים. על ידי בחירת לחם טבעוני, אתה יכול לעזור להפחית את טביעת הרגל הפחמנית שלך ולמזער את ההשפעה שלך על הסביבה.
טבעונות וצריכת מוצרים ללא גלוטן כאורח חיים בריא
גם רגישות לגלוטן וגם אכילה טבעונית הפכו נפוצים יותר בשנים האחרונות. אך בל נשכח את אנשים אשר בוחרים לאמץ את אורח חיים כזה מסיבות שונות, חלקן אידאליות ובריאותיות.
במאפיית ברדברי באור יהודה, תוכלו להנות ממגוון רחב של לחמים בריאים התואמים את סוג תזונתכם. כל שנותר הוא להגיע אלינו או לבצע הזמנה דרך האונליין ולהנות.
לחם ללא קמח
לחם ללא קמח הוא סוג של לחם שמכינים אותו ללא שימוש בקמח חיטה מסורתי או בקמחים אחרים המכילים גלוטן כמו שעורה או שיפון. במקום זאת, לחמים ללא קמח מיוצרים באמצעות קמחים חלופיים, כגון קמח שקדים, קמח קוקוס או קמח חומוס, שהם בדרך כלל נטולי גלוטן ויכולים לספק חומרים מזינים חשובים כמו סיבים, חלבון ושומנים בריאים. לחם ללא קמח יכול להיות טעים, אך הטעם והמרקם יכולים להשתנות בהתאם לסוג הקמח הספציפי בו משתמשים ולמתכון המשמש להכנת הלחם. סוגים מסוימים של לחם ללא קמח עשויים להיות בעלי מרקם צפוף יותר או טעם מעט אגוזי, בעוד שאחרים עשויים להיות קלילים יותר ובעלי טעם מעט מתוק.
סוגים שונים של לחם ללא קמח:
ישנם סוגים רבים ושונים של לחם ללא קמח זמינים. לחם מקמח שקדים, עשוי מקמח שקדים, ביצים ומרכיבים אחרים כמו אבקת אפייה ומלח, לחם זה דל פחמימות, עשיר בחלבון ויכול להיות נטול גלוטן. לחם מקמח קוקוס, עשוי מקמח קוקוס, ביצים ומרכיבים אחרים כמו שמן קוקוס ודבש, לחם זה עשיר בסיבים ושומנים בריאים, והוא יכול להיות נטול גלוטן. לחם קמח חומוס, עשוי מקמח חומוס, מים ומרכיבים אחרים כמו שמן זית ועשבי תיבול, לחם זה עשיר בחלבון וסיבים, ויכול להיות נטול גלוטן. לחם עננים, עשוי עם גבינת שמנת, ביצים וקרם טרטר, לחם זה דל פחמימות, ללא גלוטן, ובעל מרקם קל ונימוח.
למי זה מתאים?
לחם ללא קמח יכול להיות אופציה טובה עבור אנשים הסובלים ממחלת צליאק או אי סבילות לגלוטן. אבל לא רק, זה גם יכול להתאים לאלה המעוניינים להפחית את צריכתם של קמח חיטה מסורתי. עם זאת, חשוב לקרוא היטב את התוויות ולבחור בלחמים העשויים עם מרכיבים מזינים וללא תוספים מיותרים. בסופו של דבר, הטעם של לחם ללא קמח יהיה תלוי בהעדפותיך האישיות, כמו גם במתכון הספציפי ובמרכיבים שבהם נעשה שימוש. כדאי להתנסות בסוגי לחמים שונים ללא קמח כדי למצוא מתכון וטעם שאתם נהנים מהם.
במאפיית ברדברי תוכלו למצוא מגוון רחב של לחמים ללא קמח העשויים מחומרים שונים תוך הקפדה על שימוש בחומרי גלם האיכותיים ביותר.